اهمیت انتخاب رشته دانشگاه
همه دانش آموزان در شروع دوران دبیرستان به فکر انتخاب رشته در این مقطع هستن ، بسیاری از دانش آموزان ، رویای رشته پزشکی و رشته های مرتبط با آن را دارند و در رشته تجربی را انتخاب می کنند ، برخی به رشته های فنی و مهندسی علاقه مند هستن و رشته ریاضی و فیزیک را برمی گزینند ، بخشی به رشته های ادبیات حقوق و یا روانشناسی تمایل دارند که برای ادامه تحصیلات در دوران دبیرستان رشته انسانی را انتخاب می کنند .
در میان دانش آموزان بخشی هم به سمت رشته های فنی و حرفه ای و هنرستان ها می روند .
به طور کلی در این دوران با فکر به آینده تحصیلی و شغلی خود رشته تحصیلی خود را در مقطع دبیرستان انتخاب می کنند . این موضوع نشان دهنده اهمیت انتخاب رشته در دبیرستان را می باشد .
در گام بعد اهمیت و جایگاه کنکور برای دانش آموزان مطرح است که می توانند به واسطه آن به رشته و دانشگاه مورد علاقه شان وارد شوند . کنکور همه ساله داوطلبان زیادی در رشته های مختلف به خصوص رشته تجربی دارد ، که برای رشته و دانشگاه رقابت می کنند .
کنکور و انتخاب رشته
برخی از دانش آموزان پس از تعیین رشته در دبیرستان از همان زمان شروع به مطالعه دروس به صورت دقیق و همین طور ایجاد آمادگی برای کنکور می کنند . عده ای هم مطالعه برای کنکور را به سال آخر دبیرستان موکول می کنند .
پس از شرکت در آزمون کنکور و اعلام نتایج آن ، زمان تعیین رشته دانشگاه فرا می رسد ، در واقع انتخاب رشته دانشگاهی آخرین مرحله در فرآیند ورود به دانشگاه است . نتیجه زحمات و تلاش های دانش آموزان از طریق یک انتخاب صحیح و منطقی مشخص می شود .
انتخاب رشته صحیح
انتخاب رشته صحیح و مناسب در راه رسیدن به موفقیت بسیار نقش موثری دارد . دوران تعیین رشته دانشگاه ، مرحله ای است که تعیین کننده آینده شغلی ، تحصیلی و اجتماعی فرد خواهد بود . تمام افرادی که قصد ورود به دانشگاه را دارند ، باید از اهمیت این کار آگاه باشند .
انجام تعیین رشته ، هوشمندانه و منطقی می تواند تضمین کننده آینده فرد باشد و هرگونه بی تفاوتی و بی تدبیری می تواند فرد را در مسیر نامناسب قرار دهد .
عوامل مختلفی در برگزیدن رشته وجود دارد ، خانواده ، دوستان و آشنایان ، افراد که برای دانش آموز الگو بوده ، رسانه ها و همین طور گروه همسالان همگی جز مواردی هستند که در انتخاب فرد نقش به سزایی دارند .
موارد گفته شده ، عوامل بیرونی تاثیر گذار در انتخاب رشته می باشد . علاوه بر این ها عوامل دیگری هم وجود دارند که کاملا درونی هستند .
مواردی چون ارزش ها و اعتقادات ، علاقه ، ویژگی های شخصیتی ، اهداف و همین طور توانایی ها و مهارت ها که هر کدام به نوبه خود باید مورد توجه قرار گیرد . علاقه فرد به رشته انتخابی بسیار مهم است ، اگر علاقه نباشد و بی هدف رشته ای انتخاب شود بی شک هیچ موفقیت همراه با رضایتی ایجاد نخواهد شد ، توانایی ها و مهارت های نیز باید در نظر گرفته شود ، البته توانایی و مهارت قابل اکتساب است با این شرط که علاقه و تلاش در کنارش باشد .
شناخت از رشته های تحصیلی دانشگاه هم در تعیین رشته از اهمیت خاصی برخوردار است ، داشتن اطلاعات کافی و مناسب از رشته مورد نظر داوطلب می توانند سبب انگیزه شود . باید حتما برای شناخت کامل رشته که قصد انتخاب آن وجود دارد اقدام شود .
یکی از نکات برای این که بتوان انتخاب رشته ای درست و صحیح انجام داد این است که ، داوطلب ورود به دانشگاه باید از فردی که دانش ، مهارت ، اطلاعات و تجربه کافی در زمینه دارد کمک و راهنمایی بگیرد . استفاده از نظرات افراد ناآگاه و غیر متخصص می تواند نتایج نامناسبی را رقم بزند . همین طور می توان در این زمینه از منابعی معتبر جهت افزایش اطلاعات خود بهره مند شد .
موضوع دیگری که در این زمینه اهمیت دارد ، این مورد می باشد که فرد باید شرایط و محدودیت های خود را در نظر بگیرد ، و در این باره با افراد آگاه مشورت کند و در آخر مناسب ترین گزینه را برگزیند . به عنوان مثال اگر داوطلب شرایط تحصیل در شهر دیگری را ندارد ، نباید در گزینه های خود شهری به جز شهر خود را انتخاب نمایید ، و یا بالعکس فردی که امکان تحصیل در سایر شهر ها را دارد باید از این موقعیت برای ادامه تحصیل در رشته و دانشگاه بهتر استفاده کند .
در تعین رشته دانشگاهی باید علاوه بر رتبه که به تنهایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، اولویت بندی در انتخاب رشته را هم فراموش کنیم . اولویت بندی خود را بر اساس علایق داوطلب می بایست در نظر گرفته شود .
انتخاب رشته صحیح و مناسب می تواند در جایگاه شغلی و اجتماعی اهمیت ویژه داشته باشد ، زیرا اگر داوطلب ورود به دانشگاه رشته ای را با علاقه و شناخت کافی انتخاب نماید و وارد دانشگاه شود ، می تواند در زمان تحصیل به آن رشته مهارت های کافی برای ورود به بازار کار را آموزش ببیند و ادامه همین مسیر سبب ایجاد یک موقعیت اجتماعی عالی باشد .
انتخاب درست در مسیر ورود به دانشگاه می تواند آینده فرد را تا حدودی تضمین کند . انتخاب بی هدف و بدون در نظر گرفتن علاقه می تواند باعث عدم موفقیت و اتلاف وقت شود ، زیرا اگر بی دلیل و بدون هدف وارد تحصیل در رشته ای شویم ، بعد از گذشت مدتی از ادامه تحصیل در آن رشته منصرف می شویم و یا در نهایت به سختی آن را به پایان می رسانیم .
مشاوره و راهنمایی گرفتن از افرادی که مهارت کافی در این زمینه دارند ، می توان تا حدودی از انتخاب خود مطمئن شد ، انتخاب یک مجموعه با سابقه برای این کار بهترین راه برای انجام آن می باشد .
0 دیدگاه